Amivel foglalkozunk

logo_small

A termőföldértékelés.hu csapata több, mint 20 éves múlttal rendelkezik a vagyonértékelés területén. Mezőgazdasági szakértőink agrármérnök, agrárközgazdász végzettséggel és több éves mezőgazdasági termelői múlttal rendelkeznek. Csapatunk az agrárium területén több projektet értékelt és értékel jelenleg is, így szinte valamennyi ágazat esetén rendelkezünk referenciával.

Az oldal létrehozásával szeretnénk iránymutatást adni a termőföld piac szereplőinek a termőföld értékének meghatározásában ezzel pedig hozzájárulni a magyar agrárium fejlődéséhez.

Szakértői hátterünkkel létrehoztunk egy szakértői rendszert mely támogatja a termőföldértékelést és amely automatizált módon meghatározza termőföldje előzetes értékét.

Online termőföld érték kalkulátor

A termofoldertekeles.hu kalkulátora által előállított előzetes értékek, megvalósult tranzakciók adatai alapján kerültek meghatározásra. A tranzakciós adatok első körben szakmai (ingatlanforgalmi-, agár-, területi-) szempontok alapján szűrésre kerültek. Az előállított adatbázisból meghatározott algoritmus alapján kerülnek leválogatásra az ingatlant jellemző értékek.

Az előzetes érték alapján eldöntheti, hogy szüksége van-e igazságügyi termőföld értékelésre. Az előzetes érték segíti abban, hogy az Önnek megajánlott ár a piacon mennyiben lehet reális.

Amennyiben úgy dönt, hogy nem fogadja el az Önnek megajánlott összeget, teljeskörű, igazságügyi szakértő által ellenjegyzett szakvéleményt rendelhet.

Az előzetes érték csupán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a teljeskörű szakértői munkát, de megfelelő kiinduló pontot ad Önnek a helyi piaci földforgalmi viszonyokról.

Igazságügyi szakértés

Abban az esetben, ha teljeskörű szakvéleményt kér, regisztrált ingatlanvagyon-értékelő és termőföld értékbecslő igazságügyi szakértő kollégáink elkészítik a szakvéleményt Magyarország bármely pontján.

Kalkulátor

Tovább

Tudnivalók

Tovább

A termőföld, mint jogi fogalom olyan földrészletet jelent, amelyet az ingatlan-nyilvántartások valamely település külterületén fekvő, szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas vagy fásított terület művelési ágba besorolt területként tartanak nyilván, kivéve, ha a földrészlet az erdőgazdálkodásról szóló törvényben meghatározott erdőnek minősül. A nyilvántartás alapjának hazánkban a rendszeres földhasznosítási mód és a természeti állapot tekintendő.

logo ÉRTÉKELJÜK
AZ AGRÁRIUMOT